Kijk ook dit jaar samen met uw klas of school naar de spannende avonturen van Het Limburgs Sinterklaasjournaal! Vergroot dit jaar de beleving door gebruik te maken van ons interactieve lespakket, welke speciaal is gemaakt voor de Limburgse basisscholen en aansluit op de verhaallijnen en karakters van de serie. Ga op speelse en leerzame wijze aan de slag met werkbladen, opdrachten en overig lesmateriaal voor de onder-, midden- en bovenbouw. Er is een gratis en betaalde versie beschikbaar, welke we graag beschrijven. Ga samen met Het Limburgs Sinterklaasjournaal op educatieve wijze aan de slag!

 PAKKET 1 | ''EDUCATIEF'' | €22,95
Dit betreft ons meest uitgebreide lespakket van circa 110 pagina's welke jaarlijks gebruikt en gekopieerd kunnen worden. Lespakket ''educatief'' leveren wij in de eerste week van november in een klapper bij u aan en betreft de volgende onderdelen:

✓ duidelijke ideeën voor geschiedenis-, taal-, reken-, handvaardigheids-, drama en spellessen;
✓ unieke werkbladen aansluitend op de serie;
✓ extra unieke lesstof, waaronder het grote sinterklaascontract
✓ de CD ''Een dikke duim voor Sint - De allerleukste sinterklaashits!'';
✓ een poster;
✓ verschillende kleurplaten en extra downloadbare materialen;
✓ voorkennis en tips om te kunnen inspelen op de verhaallijn;
✓ en een informatiebrief voor de ouders met de mededeling dat uw school voor Het Limburgs Sinterklaasjournaal kiest.
(inclusief 21% btw, exclusief €7,00 administratiekosten)

 PAKKET 2 | ''INTERACTIE'' | GRATIS
Dit lespakket van ongeveer 30 pagina's helpt u in te spelen op de verhaallijnen van Het Limburgs Sinterklaasjournaal. Lespakket ''interactie'' leveren wij in de eerste week van november digitaal aan en bevat de volgende onderdelen:

✓ voorkennis en tips om te kunnen inspelen op de verhaallijn;
✓ downloadbare werkbladen passend bij de verhaallijn;
✓ en verschillende downloadbare kleurplaten.

 PIET IN DE KLAS?
Caramba, Caramella en Dakpiet hebben dit jaar tijd gemaakt om op 18, 19, 25 en 26 november een aantal Limburgse basisscholen te bezoeken. Wilt u een van deze Pieten uitnodigen voor een magisch bezoek op school? Klik dan hier om naar de website van Het landgoed van de Sint te gaan voor meer informatie en de kosten.

 MET DE KLAS NAAR HET LANDGOED VAN DE SINT?
Beleef samen met uw school/klas een unieke rondleiding door het kasteel van Sinterklaas in Schinveld. Bezoek alle Pieten van Het Limburgs Sinterklaasjournaal op hun tijdelijke woonplaats en klim op het dak, bak mee met de Keukenpieten en geef Sinterklaas een handje. Klik hier voor meer informatie. Wees er echter snel bij, want in 2018 was Het landgoed van de Sint met 10.000 verkochte tickets, compleet uitverkocht.